Bliv klogere på blodpropper

Blodprop i ben og lunge

En række danskere rammes hvert år af en blodprop i de dybe vener i benet. Hvis blodproppen ikke bliver behandlet, kan den sprede sig og give alvorlige komplikationer. Blodproppen kan f.eks. rive sig løs og sætte sig i lungen.

Læs mere her

Blodprop i hjertet

Blodprop i hjertet er en hyppig sygdom i Danmark. Blodproppen skyldes forsnævring i hjertets kranspulsårer og kræver en hurtig indsats for at begrænse skaden.

Læs mere her

Åreforkalkning i ben

Hver år rammes ca. 50.000 danskere af åreforkalkning i benene. Sygdommen kaldes populært vindueskiggersyndrom, da personer med lidelsen ofte oplever muskelsmerter i benene, når de går, og må stå stille for at komme sig.

Læs mere her

Hjerteflimmer

Mange danskere lever med hjerteflimmer uden at vide det. Men når blodproppen først rammer, kan konsekvenserne være store. Fra handicap som talebesvær og lammelse til problemer med hukommelsen og åndenød.

Læs mere her

Er du pårørende til en hjertepatient?

En blodprop kan hurtigt vende op og ned på en hjertepatients liv. Som pårørende kan det være svært at stå på sidelinjen og overvære den fysiske smerte og de mentale gener, som en person tæt på pludselig rammes af. Her er tre gode råd til, hvad du kan gøre som pårørende til en hjertepatient.